Racuchy na słodko z kawiorem
Gotuj z Kasią

Racuchy na słodko z kawiorem

Racuchy na słodko na bazie bananów z bitą śmietaną i kawowym „kawiorem”, czyli moja wariancja na temat wytrawnej wersji blinów z kawiorem. Jak zawsze ma być szybko i smacznie. To chyba najprostszy, a zarazem najszybszy przepis na pyszne i sycące śniadanie. Składa się jedynie z trzech składników. Takie bananowe racuchy to pomysł nie tylko na nowy smak, ale i trick do wykorzystania, kiedy w domu zabraknie drożdży.

Racuchy na słodko z kawiorem

Składniki na około 8 racuchów:

  • 1 dojrzały banan,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki płatków owsianych.

Sposób przygotowania racuchów:

  1. Miksujemy płatki owsiane na mąkę.
  2. Dodajemy banana oraz jajka i miksujemy jeszcze około minuty.
  3. Wylewamy małe placki na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju.
  4. Smażymy po obu stronach na złoty kolor.

Racuchy na słodko można podawać z bitą śmietaną oraz dowolnymi owocami lub syropem klonowym i orzechami Można także dowolnie podkręcić smak racuchów dodając do ciasta kakao, wiórki kokosowe, czy cynamon.

Racuchy na słodko z kawiorem

SMACZNEGO:)

A Wy co najchętniej wybieracie na śniadanie? Też stawiacie na prostotę i szybkość w przygotowaniu? Zachęcam Was również do wypróbowania przepisu na Rozgrzewającą Owsiankę.

13 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *